Mainos
Mainos

Millainen ihminen ostaa hybridiauton?

Hybridiautojen sähkömoottorien lyhyet toimintasäteet ovat tähän mennessä soveltuneet parhaiten kaupunkikäyttöön.

Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallion mukaan juuri tästä syystä hybridiauton onkin hankkinut kaupunkilainen tai kehyskunnissa asuva, mutta työmatkaa kaupunkiin tekevä.

– Hybridiauto on kaupungissa mukavan äänetön, ja se säästää polttoainetta kaupunkiajossa, jossa sitä muuten kuluisi eniten.

Suomen suosituimmat hybridiautot ovat täyshybrideitä, joita voidaan käyttää pelkän sähkömoottorin, pelkän polttomoottorin tai molempien avulla. Polttoaineensa näissä autoissa on yleensä käytetty bensiiniä.

Nyt markkinoille on kuitenkin jo tullut ja tulossa dieselhybrideitä.

– Voivat soveltua vähän paremmin maaseudulla asuvalle tai paljon maantieajoa paljon ajavalle, sillä dieselin etu on nimenomaan alhainen kulutus maantieajossa.

Kallion mukaan uudella, niin sanotulla pistokehybridillä (plug-in-hybridi), on ainakin teoriassa mahdollista ajaa aina sähköllä.

– Pistokehybridin akkuja voidaan ladata ulkoisesta sähkölähteestä, kun taas täyshybridiä ei voi, vaan siinä akut latautuvat ajon aikana. Pistokehybridien toimintasäde sähköllä on keskimäärin noin 50 kilometriä, mutta se vaihtelee merkkikohtaisesti.

Pistokehybridit ovat ainakin toistaiseksi huomattavasti täyshybrideitä kalliimpia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme