Mainos
Mainos

Millaisessa säässä vietetään jouluaattoa?

Joulunpyhien sää on lauhaa, ajoittain sateista ja tuulista. Lumiraja pakenee kohti pohjoista.

Aatonaatoksi maanantaiksi maan keskivaiheille ennustetaan vettä, räntää ja lunta. Pohjoisempana on kuiva, talvinen pakkaskeli. Etelässä lämpöasteita on jopa viisi.

Aattoa edeltävänä yönä etelässäkin voidaan käydä pakkasella.

– Aattoaamuun herätään poutaisessa säässä. Lapissa pakkanen saattaa kiristyä 10-20 asteeseen. Aaton kuluessa vesi- ja räntäsateita kulkee lännestä itään ja lounaanpuoleiset tuulet voimistuvat. Iltaan mennessä vettä ja räntää sataa Oulun korkeudella saakka, Lapissa pyryttää lunta ja siellä pakkanen heikkenee, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Lämpötilan nollaraja alkaa kohota kohti pohjoista. Joulupäivä on lauha, tuulinen ja harmaa koko maassa.

– Siellä täällä voi tulla heikkoja vesi- tai räntäsateita. Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötila kohoaa viiden asteen vaiheille. Pohjois-Lapissa saakka lämpötila voi käväistä plussan puolella.

Tapaninpäivänä uusi sadealue lähestyy Suomea lännestä, mutta sen ajoitus ja reitti ovat vielä epävarmoja. Tapaninpäivän paluuliikenteessä lämpötilan ennustetaan olevan plussan puolella maan etelä- ja keskiosassa ja tiet pysynevät sulina. Pohjoisessa ajokeli voi olla huono.

Myös jouluviikon loppupuoli näyttää lauhalta ja tuuliselta. Sadealueita liikkuu edelleen Suomen yli. Nollaraja kipuaa ajoittain Keski-Lapin korkeudelle, joten lumipeite saattaa huveta entisestään joulun jälkeen.

Joulun paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sivustolta löytyvät myös ajokelitiedot, kelikamerat ja tuuliennusteet merisäässä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme