Mainos
Mainos

Miltä näyttää pääsiäisen sää?

Pääsiäiseksi pohjoiseen ennustetaan aurinkoista hiihto- ja laskettelusäätä ja pikkupakkasta. Maan eteläosassa lumisateet ovat mahdollisia.

Pääsiäisviikon sää on melko aurinkoinen, mutta edelleen ajankohtaan nähden talvinen. Päivälämpötilat ovat etelässä ja lännessä laajalti plussalla, idässä ja pohjoisessa pikkupakkasella. Yöt ovat kuitenkin yhä kylmiä. Yölämpötilat ovat -10…-20 asteessa.

Alkuviikolla on liikkeellä joitain lumikuuroja. Keskiviikkona ja torstaina heikot lumisadealueet kulkevat maan pohjoisosan yli.

– Pääsiäisen menoliikenteessä torstai ja pitkäperjantai näyttävät kuitenkin enimmäkseen poutaisilta. Perjantaina pilvisyys lisääntyy maan eteläosassa ja heikot lumisateet ovat mahdollisia. Tämä ennakoi Suomen eteläpuolelta lähestyvää lumisadealuetta, toteaa MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Pääsiäisen mahdollisen lumisateen reitti on kuitenkin edelleen epävarma.

– Lauantaina iltapäivällä etelärannikolle voi saapua lumisadealue, joka kulkee yön aikana maan itäosaan. On kuitenkin mahdollista, että sateen reitti kulkee kokonaan Venäjän puolella.

Pohjoisessa pääsiäisen sää näyttää tämän hetken ennusteen mukaan hienolta, kevättalviselta ulkoilusäältä.

– Pohjoisessa on pääsiäisenä pääasiassa aurinkoista, päivisin ollaan nollassa tai vähän pakkasella ja tuuletkin ovat heikkoja. Lumisateita ei ole tulossa, joten rinteet ja ladut pysyvät hyvässä kunnossa, sanoo Liisa Rintaniemi.

Toiseksi pääsiäispäiväksi maanantaiksi voi maan eteläosaan tulla uusia lumisateita.

Katso pääsiäisviikon ja pääsiäisen ennuste:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme