Mainos
Mainos

Minerva Krohn Helsingin kaupunginvaltuuston johtoon

Terveyskeskuslääkäri Minerva Krohnista tulee Helsingin kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja.

35-vuotias Krohn valittiin tehtäväänsä vihreiden valtuustoryhmän kokouksessa, eikä hänellä ollut vastaehdokkaita.

Minerva Krohn on kautta aikojen toinen vihreä valtuuston puheenjohtaja Helsingissä. Naisiakin on paikalla istunut aiemmin vain kaksi: sosiaalidemokraattien Arja Alho ja kokoomuksen Suvi Rihtniemi.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikka vapautui äskettäin, kun edellinen puheenjohtaja Pekka Sauri valittiin rakennus- ja ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajaksi. Valtuuston puheenjohtajan paikka kuuluu tällä vaalikaudella vihreille, jotka ovat valtuuston toiseksi suurin ryhmä.

Krohnin valinta merkitsi sitä, että hänen tilalleen oli valittava uusi vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja. Valtuustoryhmää vetämään olivat kiinnostuksensa ilmaisseet sekä hallituksen jäsen Otto Lehtipuu että valtuuston jäsen Sallamaari Muhonen. Äänestyksessä Lehtipuu peittosi Muhosen täpärästi äänin 12-10, ja nappasi näin paikan itselleen.

Muodollisesti Krohnin valitsee uuteen tehtävään valtuusto viikon päästä, jolloin hänelle valitaan myös seuraaja kaupunginhallitukseen. Krohn on ollut hallituksen varapuheenjohtaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme