Mainos
Mainos

Minerva Nounou jäissä jo kolmatta päivää

Ilman lastia seilaava kreikkalainen öljytankkeri Minerva Nounou on ja pysyy jäihin juuttuneena. Tankkeri on seissyt jo kolme vuorokautta Suomenlahdella Porkkalan majakan lounaispuolella.

Apua tankkerille ei ole lähiaikoina tiedossa. Venäläinen jäänmurtaja Jermak on siitä noin 27 kilometrin päässä. Se seisoo kuitenkin paikallaan eikä ole liikkumassa Nounoun avuksi.

-Meillä ei ole käsitystä siitä, miksi Jermak ei ole menossa Nounoun avuksi, ihmettelee merenkulkulaitoksen viestintäpäällikkö Pekka Väisänen.

Öljytankkeri Nounou juuttui jäihin perjantaina noin 20 kilometriä Porkkalan majakasta lounaaseen. Sen kulkua yritti tuolloin avustaa pienehkö venäläinen jäänmurtaja Madjuk. Sen tehot eivät kuitenkaan riittäneet, ja niin kreikkalaistankkeri jäi odottamaan suuremman murtajan apua.

Suomalaisviranomaisten mielestä puutteellisesti jäävahvistettu Nounou on matkalla Koiviston öljysatamaan, mistä sen on tarkoitus hakea uusi 100 000 tonnin öljylasti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot