Mainos
Mainos

Ministereiden EU-kampanjoinnille pelisäännöt

Ministereiden on erotettava vaalikampanjansa mahdollisimman selvästi ministerin tehtävästä. 

Hallitus on käsitellyt ja linjannut ministerien EU-vaalikampanjointia tänään. Ministerin on syytä selkeästi ilmaista, missä ominaisuudessa hän esittää kannanottoja. Tilannetta on syytä arvioida tapauskohtaisesti ja tarvittaessa selventää ilmaisevansa kantansa vaaliehdokkaana. 

Vaalikampanjan poliittinen viestintä on erotettava ministerin ja ministeriön tehtävästä ja virkatoimista. Muusta kuin ministerin tehtävästä ja siihen liittyvästä toiminnasta on viestittävä lähtökohtaisesti muualla kuin ministeriöiden verkkosivustoilla. Valtion varoja ja virkatyötä ei saa käyttää puoluepoliittisiin tarkoituksiin tai vaalikampanjaan. 

Keskeisiin kampanjapäiviin pitäisi käyttää vapaapäiviä mahdollisuuksien mukaan. Kampanjointia varten suunnitellut vapaapäivät tuodaan valtioneuvoston vahvistettavaksi. 

EU-vaaleihin on ilmoittautunut jo kolme ministeriä: eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.), hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) ja liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme