Mainos
Mainos

Ministereillä sanasota – Räsänen arvostelee Hautalaa ja Tuomiojaa

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) on tyrmistynyt kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr) ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan pyrkimyksistä, joilla halutaan Israelin siirtokunnista tuleville tuotteille omat merkinnät siirtomaakuntatuotteiksi.

Räsänen kirjoittaa blogissaan äkäiseen sävyyn, että Hautalan ja Tuomiojan esitykset ovat tarpeetonta boikotin lietsomista, mikä aiheuttaa poliittisia jännitteitä.

Räsäsen mukaan tuotteita tai niiden osia ei pidä erotella sen mukaan missä ne ovat tehty. Kristillisdemokraatteja edustavan Räsäsen mielestä siirtokuntatuotteiden mahdollinen boikotti vahingoittaisi ennen kaikkea noin 15 000 palestiinalaista, jotka työskentelevät Länsirannan teollisuusalueilla.

Boikotin pitkittyessä juuri he olisivat vaarassa menettää työpaikkansa ja toimeentulonsa, Räsänen perustelee.

Kirjoituksen lopuksi Räsänen vetoaa Suomen ulkopoliittiseen puolueettomuuteen. Räsäsen näkemyksen mukaan Lähi-idän rauhanprosessi ei edisty yksipuolisesti Palestiinaa tukevin toimin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme