Mainos
Mainos

Ministeri Anttila: Lähiruokaa koululaisten lautasille

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) sanoo kaipaavansa vastuullisuutta julkisiin ruokahankintoihin.

- Olen tyrmistynyt tiedoista, että julkisissa ruokapalveluissa käytetään pääosin tuontiraaka-aineita. Hankintalaki ei estä kotimaisten tuotteiden käyttöä. Kyse on enemmänkin lain tuntemuksesta sekä kuntapäättäjien asenteista ja tahdosta, Anttila sanoo tiedotteessaan.

Suomessa tarjoillaan julkisissa ruokapalveluissa 440 miljoonaa ateriaa vuodessa ja hankintoihin käytetään vuosittain noin 300 miljoonaa euroa. Kuntien ruokahankinnoista vastaavilla virkamiehillä ja luottamushenkilöillä on Anttilan mukaan todella suuri vaikutusmahdollisuus koko kansantalouteen.

Anttila sanoo, että julkisissa ruokahankinnoissa vastuullisin valinta on lähiruoka, sillä se lisää alueen elinvoimaisuutta ja työllisyyttä, parantaa ruokapalveluiden laatua ja edistää paikallista ruokakulttuuria. Samalla myös ruokaturvallisuus paranee ja ruokaketjun läpinäkyvyys lisääntyy.

- Hankintalaki mahdollistaa vastuullisen ruuantuotannon kriteerien ottamisen valintojen perustaksi. Kilpailuttamisessa voidaan täysin laillisesti painottaa kokonaistaloudellisuutta, tuotteiden laatua, turvallisuutta ja ympäristövaikutuksia, Anttila sanoo.

Anttilan mukaan "ulkomaalaisten, vakuumipakattujen perunoiden käyttö ruokapalveluissa on hyvin lyhytnäköistä myös suomalaisen ruokakulttuurin kannalta".

- Kouluateria on monelle nuorelle päivän ainoa lämmin ateria, eikä ole lainkaan yhdentekevää, millaista, missä ja miten tuotettua ruokaa kouluissa tarjoillaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot