Mainos
Mainos

Ministeri Anttila torjuu ruokaveron rukkaamisen

Ruoan arvonlisäveroa täytyy pudottaa suunnitellulla viidellä prosentilla, sanoo maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.). Anttilan mielestä veronalennuksen tulee olla niin suuri, että se tuntuu myös ihmisten kukkarossa.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ehdotti aiemmin tänään, että ruoan arvonlisäveroa laskettaisiin 14 prosenttiin aiemmin sovitun 12 prosentin sijaan. Samalla arvonlisävero laskettaisiin vastaavalle tasolle myös ravintolaruoan osalta. Elintarvikkeiden arvonlisävero on tällä hetkellä 17 prosenttia ja ravintolaruoan 22 prosenttia.

Anttila pitää silti tärkeänä, että myös ravintolaruoan verotusta pohditaan varsinkin työllisyysvaikutusten kannalta.

Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli torjuu Kataisen ruokaveroehdotuksen. Keskustan Verkkoapilan haastatteleman Kallin mukaan ruoan arvonlisäveron laskemisesta 12 prosenttiin on hallituksessa jo kertaalleen sovittu, ja kirjan kannet ovat siltä osin kiinni.

Lue myös:

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme