Mainos
Mainos

Ministeri: Autovero kilometripohjaiseksi

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) ehdottaa, että autoilijoita pitäisi verottaa ajettujen kilometrien mukaan. Vehviläisen ehdotuksessa autovero ja vuotuinen ajoneuvovero poistettaisiin.

Energia-lehden haastatteleman Vehviläisen mukaan Suomi voitaisiin jakaa muutamaan kalleusluokkaan. Hän arvioi, että järjestelmä voitaisiin toteuttaa satelliittipaikannuksella. Laajimmillaan tämä merkitsisi Suomen koko ajoneuvokannan eli yli kolmen miljoonan henkilö- ja pakettiauton sekä 115 000:n kuorma- ja linja-auton korvamerkitsemistä gps-paikantimilla ajoseurantajärjestelmineen. Paikannusjärjestelmässä kilometrimaksu voisi olla ruuhka-alueilla korkeampi, samoin päästöluokat voitaisiin ottaa huomioon.

Esimerkki ulkomailta

Hollanti kaavailee kiinteiden verojen muuttamista kilometrimaksuiksi vaiheittain vuosina 2011–2012, ja Ruotsi suunnittelee ajomääriin pohjaavan maksun käyttöönottoa raskaalle liikenteelle. Sveitsissä se on jo käytössä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme