Mainos
Mainos

Ministeri Berner Finavia-kohusta: "Kohteluni esimerkki siitä, miten paha on tarttua vaikeisiin asioihin"

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan lentokenttien toiminnasta vastaavan Finavian hallituksen viimevuotiset vaihtuvat päätökset kanteista osaa yhtiön entistä johtoa vastaan ovat ristiriitaisia.

–  Ne ovat olleet keskenään ristiriitaisia ja epäjohdonmukaisia, Berner toteaa. Viime vuoden maaliskuussa yhtiön hallitus päätti olla nostamatta syytteitä, mutta syyskuussa päätti toisin äänin 4-3.

Finavian hallitus vaihdettiin helmikuussa lukuun ottamatta henkilöstön edustusta. Edelliselle hallitukselle myönnetään vastuuvapaus.

– Se myönnetään liiketoiminnan hoitamisen osalta. Muutoin omistaja pidättää itsellään oikeuden jatkossa arvioida vastuuvapautta.

Berneriä on höykytetty Finavian tapauksessa, häntä on jopa vaadittu eroamaan. Ministeri itse ei pidä asiaa ajankohtaisena.

– Ehkä se miten minua on kohdeltu on hyvä esimerkki siitä, miten paha on tarttua vaikeisiin asioihin. On aina vaarassa joutua itse revittäväksi. Vaikeaa asiaa on yritetty viedä päätökseen, ja se vaatii hallitukselta toimenpiteitä, Berner sanoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme