Mainos

Ministeri: Biopolttoaineita liikenteeseen

Ympäristöystävällisten biopolttoaineiden käyttöä pyritään lisäämään EU:n suositusten tasolle. Lisäyksellä voitaneen vähentää päästöoikeuksien ostotarvetta.

Kauppa- ja teollisuusministeriö asettaa työryhmän suunnittelemaan liikenteeseen tarkoitettujen biopolttoaineiden tuotannon ja käytön aloittamista.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan asiassa pitää päästä käytännön toimiin jo tämän hallituskauden aikana. Energiakolmion järjestämässä sähkömarkkinaseminaarissa puhuneen Pekkarisen mielestä Suomessakin pitäisi päästä siihen, että vähintään viisi prosenttia liikenteen polttoaineista perustuisi biopohjaisiin raaka-aineisiin 2010-luvun alussa.

Euroopan unioni on asettanut tavoitteeksi, että vuonna 2010 lähes kuusi prosenttia liikenteen polttoaineista olisi biopohjaisia. Suomessa biopolttoaineiden käyttö on liikenteessä lähes olematonta, vaikka useissa Euroopan maissa biopohjaiset polttoaineet ovat yleistymässä nopeasti.

Suomessa riittävä bionergiapohja

Pekkarinen kertoo, että työryhmän asettamisesta on sovittu energia- ja ilmastostrategian laadinnan yhteydessä. Hallituksen on määrä esitellä piakkoin uuden energia- ja ilmastostrategiansa, jossa otetaan huomioon muun muassa Kioton ilmastosopimuksen vaatimukset.

Jos Suomi onnistuu nostamaan biopolttoaineiden käytön liikenteessä viiteen prosenttiin, se vähentäisi Pekkarisen mukaan päästöoikeuksien ostotarvetta yli kymmenellämiljoonalla eurolla vuodessa.

Pekkarinen huomauttaa, että Suomessa on aivan riittävästi omaa bioenergiapohjaa sekä etanolin (alkoholipohjainen polttoaine), biodieselin että biokaasun tuotannon käynnistämiseksi.

Liikenne on yksi suurimmista kasvihuonekaasujen tuottajista Suomessa. Sen hiilidioksidipäästöt ovat noin 15 prosenttia kaikista kasvihuonekaasupäästöistä.

(MTV3-STT)

Kansalaiset tukisivat biopolttoaineita liikenteessä

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot