Mainos
Mainos

Grahn-Laasonen vastaa kritiikkiin: Kansalliskirjaston rahoitukseen tulossa yliopiston pyytämä summa

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen vastaa julkisuudessa esitettyyn huoleen Kansalliskirjaston rahoituksesta.

– Olen tänään lähettänyt yliopistolle ehdotuksen Kansalliskirjaston valtionrahoitukseksi kaudella 2017-2020 osana yliopistojen sopimusneuvotteluita. Olen päättänyt, että Kansalliskirjaston ylläpitämiseen myönnetään koko se summa, jonka Helsingin yliopisto oli tehtävää varten pyytänyt, toteaa ministeri Grahn-Laasonen.

Grahn-Laasonen sanoo tiedotteessaan, että perustuslain mukaan vastuu kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille. 

– Moninainen kulttuuriperintömme kertoo, keitä olemme ja mistä tulemme. Se luo merkityksiä ja ylläpitää identiteettiä. Kulttuuriperintömme  päälle rakentuvat nykypäivän taiteelliset saavutukset. Kansalliskirjaston tärkeä  tehtävä on tallettaa kulttuuriperintöämme, ylläpitää sitä ja tuoda sitä kaikkien saataville. Arvostan tätä työtä erittäin paljon ja puolustan sitä myös taloudellisesti vaikeana aikana, Grahn-Laasonen sanoo. 

Kansalliskirjasto avattin remontin jälkeen eilen. 

Kansalliskirjaston rahoituksesta on huolensa ilmaissut etenkin Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, joka haastoi Grahn-Laasosen tiukkaan debattiin Twitterissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme