Mainos
Mainos

Ministeri Grahn-Laasonen MTV:lle: Ulkolukuun perustuvista pääsykokeista luovutaan

Ulkolukuun perustuvista pääsykokeista aiotaan luopua korkeakouluissa. Tarkoituksena on vähentää abiturienttikevään kuormitusta sekä vähentää toisen asteen oppilaitoksista valmistuvien välivuosia. 

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vahvistaa MTV Uutisille, että ulkolukuun perustuvista korkeakoulujen pääsykokeista ollaan luopumassa. 

– Tavoitteena on kokonaan luopua ennakkovalmistautumista ja ulkoalukua vaativista pääsykokeista, ja siirtyä käyttämään enemmän ylioppilastutkintoarvosanoja ja toisen asteen arvosanoja opiskelijavalinnassa. Sen lisäksi voidaan mitata esimerkiksi soveltuvuutta ja motivaatiota, Grahn-Laasonen sanoo.

Grahn-Laasonen pitää ulkolukuun perustuvia pääsykokeita ja ylioppilaskirjoituksia päällekkäisinä ja tulppana korkeakouluihin siirtymisessä.

Pääsykoekirjoista on määrä luopua jo tällä hallituskaudella.

Jatkossa korkeakoulujen opiskelijavalinnat perustuisivat toisen asteen tutkinnon ja ylioppilastodistuksen lisäksi esimerkiksi haastatteluun, aineistopohjaisiin tehtäviin tai motivaatiokirjeeseen. 

Grahn-Laasosen mukaan yliopistot ovat jo näyttäneet vihreää valoa pääsykoeuudistukselle. Ammattikorkeakoulujen kanssa neuvottelut on tarkoitus käydä syksyllä.

– Hallituksen tavoitteena on vähentää turhia välivuosia pääsykoeuudistuksen kautta.


Korjattu kirjoitusvirhe tehtäviin-sanasta 27.5. klo 11.00.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme