Mainos
Mainos

Ministeri haluaa pitkäaikaistyöttömät töihin

Pitkäaikaistyöttömiä ryhdytään ohjaamaan töihin entistä tehokkaammin. Suomen Kuntaliitto ja työministeriö haluavat yhdessä saada yli 50-vuotiaat, toista vuotta työttömänä olleet töihin.

Työministeri Sinikka Mönkäre sanoo Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastettelussa, että työvoimaviranomaisten avuksi otetaan myös muun muassa Kelan, terveyskeskuksen ja sosiaalitoimiston väkeä. Näin pyritään seulomaan kaikki työkykyiset.

Jokainen pitkäaikaistyötön myös haastatellaan ja hänelle tehdään oma koulutus- ja kuntoutusohjelma.
Suomessa on noin 100 000 pitkäaikaistyötöntä, joista puolet on vaikeasti työllistettäviä.
Työministeriö satsaa ensi vuonna työllistämiseen 4,5 miljoonaa markkaa.

Muutoksia hoitoalan työllistämistukiin

Mönkäre ehdottaa myös aamun Helsingin Sanomissa työllistämistuen korvamerkitsemistä niin, että kuntien olisi pakko käyttää tukea hoitajien palkkaamiseen eikä teiden ja urheiluhallien rakentamiseen. Yhtä sijaisuutta varten tukea saisi vain kerran ja siksi kuntien pitäisi vakinaistaa väkeä.

Kuntien sosiaali- ja terveydenhuoltoon tarvitaan muutaman vuoden sisällä noin 65 000 ihmistä paikkaamaan eläkkeelle jääviä. Tällä hetkellä yli 32 000 koulutettua hoito- ja sosiaalialan työntekijää on kortistossa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme