Mainos
Mainos

Ministeri haluaa pitkäaikaistyöttömät töihin

Pitkäaikaistyöttömiä ryhdytään ohjaamaan töihin entistä tehokkaammin. Suomen Kuntaliitto ja työministeriö haluavat yhdessä saada yli 50-vuotiaat, toista vuotta työttömänä olleet töihin.

Työministeri Sinikka Mönkäre sanoo Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastettelussa, että työvoimaviranomaisten avuksi otetaan myös muun muassa Kelan, terveyskeskuksen ja sosiaalitoimiston väkeä. Näin pyritään seulomaan kaikki työkykyiset.

Jokainen pitkäaikaistyötön myös haastatellaan ja hänelle tehdään oma koulutus- ja kuntoutusohjelma.
Suomessa on noin 100 000 pitkäaikaistyötöntä, joista puolet on vaikeasti työllistettäviä.
Työministeriö satsaa ensi vuonna työllistämiseen 4,5 miljoonaa markkaa.

Muutoksia hoitoalan työllistämistukiin

Mönkäre ehdottaa myös aamun Helsingin Sanomissa työllistämistuen korvamerkitsemistä niin, että kuntien olisi pakko käyttää tukea hoitajien palkkaamiseen eikä teiden ja urheiluhallien rakentamiseen. Yhtä sijaisuutta varten tukea saisi vain kerran ja siksi kuntien pitäisi vakinaistaa väkeä.

Kuntien sosiaali- ja terveydenhuoltoon tarvitaan muutaman vuoden sisällä noin 65 000 ihmistä paikkaamaan eläkkeelle jääviä. Tällä hetkellä yli 32 000 koulutettua hoito- ja sosiaalialan työntekijää on kortistossa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot