Mainos
Mainos

Ministeri: Harrasteilmailun riskikartoitus käynnistyy pian

Liikenneministeriö käynnistää harrasteilmailun riskikartoituksen jo tänä keväänä, kertoo liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen.

Hän on huolestunut harrasteilmailun turvallisuustilanteesta, sillä viime aikoina on tapahtunut useita vakavia onnettomuuksia.

Virkkunen pitää harrastajamäärään suhteutettuna onnettomuuksien määrää suurena. Monet onnettomuudet ovat liittyneet ultrakevyisiin koneisiin, joiden osalta turvamääräyksiä on jo tiukennettu.

-Kun pohditaan säädöksiä, on puntaroitava molemmat puolet. On tärkeää turvata se, että harrastaminen voi jatkua. Se on monelle ihmiselle erittäin tärkeä ja rakas harrastus. Mutta samalla pitää huolehtia turvallisuudesta.

Virkkunen sanoo, että asiassa tehdään tiivistä yhteistyötä harrastajien kanssa, jotta kokonaisuus olisi mahdollisimman tasapainoinen.

Ilmailun harrastajia on kaikkiaan Suomessa noin 10 000.

Eilisessä Jämijärven onnettomuudessa kuoli kahdeksan ihmistä.

Nummelan maaliskuisessa pienkoneonnettomuudessa vakavasti loukkaantuneista toinen kuoli sittemmin sairaalassa.

Viime vuoden harrastus- ja yleisilmailuonnettomuuksissa kuoli yhteensä seitsemän ihmistä. Vuonna 2012 kuolleita oli kuusi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme