Mainos
Mainos

Ministeri Hautala astuu esiin Finnairkohusta

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) pitää tiedotustilaisuuden liittyen Finnairiin tänään aamupäivällä.

Finnair on ollut kohun keskellä helmikuusta lähtien, kun Helsingin Sanomat paljasti Finnairin ja Ilmarisen asuntokaupat. Maaliskuussa Helsingin poliisin talousrikosyksikkö aloitti Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen ja työeläkeyhtiö Ilmarisen välisen asuntokaupan tutkinnan. Rikostutkinnassa epäilläään lahjuksen antamisesta tai ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

Viime päivinä Finnair on rypenyt johtajien bonusjärjestelmistä aiheutuneen kohun keskellä. Aikaisemmin ministeri Hautala on todennut kiinnittävänsä jatkossa enemmän huomiota valtionyhtiöiden hallitusten riippumattomuuteen.

Eilen selvisi, että eduskunnan talousvaliokunta aikoo kutsua Finnairin hallituksen entisen puheenjohtajan Christoffer Taxellin selvittämään bonuspäätöksen taustoja.

Finnairin matkustamohenkilöstöä edustava Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys taas on aamupäivällä koolla pohtimassa, jatkaako yhä säästöneuvotteluja Finnairin kanssa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme