Mainos
Mainos

Ministeri Hautala: Metson osingot ja irtisanomiset ovat huono yhdistelmä

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala ei katso hyvällä Metson miljoonaosinkojen ja irtisanomisten yhdistelmää.

Hautalan mielestä ylimääräinen voitonjako omistajille ja näin mittavat henkilöstöön kohdistuvat säästötoimet eivät sovi yhteen.

- Odotan mielenkiinnolla, miten yhtiö perustelee tässä tilanteessa ylimääräiselle yhtiökokoukselle ehdotuksensa niiden maksamisesta.

Ministerin mukaan Metson yt-neuvottelujen kohteena olevien työntekijöiden ja heidän perheittensä kannalta tilanne on todella valitettava.

- Yhtiö ei pörssitiedotteessaan ottanut kantaa, miten se aikoo pitää jatkossa henkilöstöstään huolta. Nyt on tärkeää, että valtio selvittää, miten rakennemuutospaikkakuntia voidaan tukea, Hautala sanoo tiedotteessaan.

Metson toimintatavat ovat tekemässä samalla tyhjäksi yritysjohtajien toiveet yhteisöveron laskemisesta. SDP:n ryhmäjohtajan Jouni Backmanin mukaan nyt pitää puhua yritysten moraalista eikä uusista veronalennuksista.

Valtio ei vaikuta Metson osingonjakoon suoraan vaan omistajaohjaajana toimii Solidium.

Metson hallituksen puheenjohtajan Jukka Viinasen mukaan omistajien lisäosingot ja irtisanomiset ovat kaksi eri asiaa.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 19.9.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme