Mainos
Mainos

Ministeri huolissaan lentoliikenteen tulevaisuudesta

Liikenneministeri Merja Kyllönen on huolissaan lentoliikenteen tulevaisuudesta Suomessa ja lupaa panostuksia sen turvaamiseksi.

Hallitus ryhtyy selvittämään lentoasemapalveluiden rahoitusta ja myös lentoasemien määrää. Kyllönen ei sulje pois, että valtion rahoitusta lisättäisiin lentoasemien kalliissa investoinneissa.

Synkistä uutisista huolimatta lentoliikenne työllistää edelleen yli 100 000 suomalaista. Lukuja tutkinut kansainvälinen ilmailujärjestö muistuttaa, että hyvät lentoyhteydet ja talouskasvu kulkevat käsi kädessä.

Kansainvälisen ilmakuljetusliiton johtaja Jeff Poole toteaa, että paremmat lentoyhteydet tuovat lisää työtä, talouskasvua, kauppaa ja investointeja.

Valtionyhtiö Finavia on investoinut viime vuosina 600 miljoonaa euroa lentoasemiin. Nyt velkainen yhtiö kyselee, pitäisikö rahoitusta hakea muiltakin kuin lentoyhtiöiltä. Katse kääntyy valtion kirstuun.

Liikenneministeri Kyllönen ei sulje pois, että valtion rooli kasvaisi. Kyllösen mielestä on hyvä arvioida, missä pitää panostaa junaliikenteeseen, missä lentoyhteyksiin.

Suomelle lentoyhteydet ovat erityisen tärkeitä. Lentoliikenteen osuus kansantuotteesta on meillä selkeästi suurempi kuin naapurimaissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme