Mainos
Mainos

Ministeri ja metsäpatruuna sanasodassa - Pekkarinen suuttui Karviselle

Puun polttamisesta energiaksi on syntynyt harvinainen sanasota, jossa ovat mukana elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) ja Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen.

Karvinen on arvostellut työ- ja elinkeinoministeriön kaavailemia tukiaisia puunpoltolle.

Pekkarinen poltti päreensä ja ihmettelee, mikä mies Karvinen on häntä neuvomaan.

- Olen yllättynyt, miten mies, joka on vähentänyt miljoonilla kuutioilla puunkäyttöä suomalaisessa metsäteollisuudessa sanoo, että pitäkää näpit irti puusta, Pekkarinen jyrähtää.

Karvinen pitää puunpolton tukiaisia vahingollisina metsäteollisuudelle. Tämä nostaisi väistämättä metsäyhtiöiden raaka-aineen hintaa.

Pekkarinen muistuttaa, että Suomen pitää täyttää EU:n asettamat velvoitteet uusiutuvan energian lisäämisessä.

- On erittäin huonosti harkittu ja kevyt heitto, että Karvinen vaatii ministeriötä, minua ja hallitusta irtautumaan näistä velvoitteista. Suomessa jää käyttämättä kymmeniä miljoonia kuutioita puuta, joten totta kai me hyödynnämme energiatarpeisiimme myös puuta, Pekkarinen sanoo.

Samalla Pekkarinen tyrmää teollisuuden ja Karvisen vaatimukset kolmesta ydinvoimaluvasta. Pekkarinen kysyy, miten ydinsähkön vienti auttaisi metsäteollisuuden ahdinkoa.

Katso Jussi Kärjen juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot