Mainos
Mainos

Ministeri keskeytyksistä asepalveluksessa: Vika alokkaissa, ei järjestelmässä

Puolustusministeri, perussuomalaisten varapuheenjohtaja Jussi Niinistö kannattaa MTV:n Huomenta Suomessa mahdollisimman laajaa yleistä asevelvollisuutta. Niinistö myöntää olevansa huolissaan nuorten keskeytyksistä asepalveluksessa. Niinistön mukaan keskeytysten määrä ei ainakaan saa enää kasvaa.

Niinistön mielestä puolustusvoimat on osuvasti pureutunut keskeytysten ongelmaan, sillä esimerkiksi erityisesti asepalveluksen alkuun on kehitetty erilaisia tukitoimia.  Keskeytykset kertovat Niinistön mukaan enemmän alokkaista kuin järjestelmästä.- Kyllä keskeytykset kertovat enemmän alokkaista kuin järjestelmästä. Järjestelmää on pyritty kehittämään tätä päivää vastaavaksi. Armeijassa on erittäin hyväkuntoisia alokkaita, mutta sitten on erittäin huonokuntoisia alokkaita, joten tämä skaala on hyvin laaja. Silloin kun itse kävin varusmiespalveluksen, tätä keskivertovarusmiestä oli enemmän kuin mitä nykyään, Niinistö kuvaa.

Niinistö toteaa myös, että varusmiespalveluksen käyvien määrä on vuosikymmenten kuluessa laskenut huomattavasti. 

- Se on laskenut kuin lehmän häntä, hän toteaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme