Mainos
Mainos

Ministeri Kiuru haluaa selvittää Lex Nokian tarpeellisuuden

Työnantajan mahdollisuus seurata työntekijän sähköpostin lähetystietoja saattaa muuttua.

Viestintäministeri Krista Kiuru (sd) on asettanut työryhmän selvittämään sähköisen viestinnän tietosuojalain niin sanotun Lex Nokian tarpeellisuutta. Työ on osa sähköisen viestinnän lainsäädäntöuudistusta.

Kiuru sanoo tiedotteessa, että laki voidaan kumota, jos se on tarpeeton. Vuoden 2009 kesäkuussa voimaan tullutta Lex Nokiaa perusteltiin sillä, että poliisi ei muuten saa teletunnistetietoja, jos työntekijää epäillään yrityssalaisuuksien vuotamisesta. Kiurun mukaan vuoden 2014 alussa esitutkintaa tekevät viranomaiset saavat luvan televalvontaan.

Yritykset eivät ole Kiurun mukaan myöskään käyttäneet mahdollisuutta sähköpostien lähetystietojen seuraamiseen.

– Jos alan tarpeisiin tehtyä lainsäädäntöä ei ole käytetty, ei ole siitäkään syystä tarpeellista jättää voimaan lakia, ministeri sanoo.

Neljä yritystä tutki tunnistamistietoja epäillyissä väärinkäytöstapauksissa, mutta ne löivät laimin ennakkoilmoituksen ja siten rikkoivat lakia. Asia ilmeni seurantaryhmän väliraportista kaksi vuotta sitten.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme