Mainos
Mainos

Ministeri Kiuru vahvoilla SDP:n puoluesihteeriksi

Viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) on nousemassa vahvimmaksi ehdokkaaksi SDP:n seuraavaksi puoluesihteeriksi.

SDP:n johtopiireissä on MTV3:n tietojen mukaan pohdittu jo jonkin aikaa, että Kiuru lähtisi paikkansa jättävän Mikael Jungnerin (sd.) seuraajaksi. Julkisuuteen asian toi SDP:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Esko Ranto, mutta Ranto ei ole ajatuksineen yksin liikkeellä. Kiurulla on myös laajaa kannatusta SDP:n kentälle. Samalla Kiuru joutuisi jättämään hallituksen

Yksi mahdollisuus on, että Kiurun paikan viestintäministerinä perisi nykyinen puoluesihteeri Mikael Jungner. Toisena mahdollisuutena pidetään, että eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman (sd.) nousisi Kiurun paikalle.

Jungneria pidetään myös yhtenä ehdokkaana Veikkauksen uudeksi toimitusjohtajaksi paikkansa jättävän Risto Niemisen paikalle. Paikka on läänitetty SDP:lle. Risto Niemistä povataan puolestaan Suomen olympiakomitean johtoon ensi syksynä Roger Talermon paikalle.

SDP:n puoluekokous valitsee uuden puoluesihteerin toukokuun lopulla. Krista Kiuru on ilmoittanut vastaavansa puoluesihteerikysymykseen vapun jälkeen. Toistaiseksi puoluesihteerikisan vahvin ehdokas on ollut SAK:n viestintäpäällikkö Reijo Paananen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme