Mainos
Mainos

Ministeri Koskinen: HS:n otsikointi marjauutisoinnissa täysin harhaanjohtava

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok) kritisoi blogissaan Helsingin Sanomien tämänpäiväistä artikkelia, jonka otsikko antaa ymmärtää, että jokamiehenoikeuksia pitää hänen mukaansa rajoittaa.

– Otsikko oli täysin harhaanjohtava. En sanonut, että jokamiehenoikeuksia pitäisi rajoittaa, Koskinen kirjoitttaa

Koskisen mukaan hän pohti puhelinhaastattelun aikana sitä, onko laajamittainen järjestetty marjanpoiminta ylipäätään jokamiehenoikeuksiin kuuluvaa toimintaa.

– Jokamiehenoikeuksista ei ole lainsäädäntöä, vaan se perustuu pitkäaikaiseen maan tapaan.

Koskinen kirjoittaa, että marjastus on hieno suomalainen perinne, ja on tärkeää, että marjasatoa kerätään talteen mahdollisimman paljon.

– Selvyyden vuoksi ja tarpeettomien ristiriitojen välttämiseksi asioista olisi syytä sopia maanomistajien kanssa, kun kyse on laajamittaisesta toiminnasta, Koskinen kirjoittaa.

Kesäinen keskustelu

Keskustelun taustalla on jo pitkään jatkunut kalabaliikki marjanpoimijoista. Marjayrittäjät ovat kutsuneet Suomeen vuodesta 2005 alkaen muun muassa thaimaalaisia marjanpoimijoita. Tänä vuonna heitä on ennätysmäärä eli 3000.

Maanomistajat, paikalliset ihmiset, marjateollisuus ja yritykset sekä valtio tarkkailevat marjakysymystä eri näkökulmista. Esimerkiksi Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on ehdottanut, että kaupallista marjanpoimintaa rajoitettaisiin. Vastaavasti marjayrittäjät ovat suhtautuneet penseästi ehdotukseen, sillä se iskisi heidän elinkeinoonsa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot