Mainos
Mainos

Ministeri Lindén ei hylkää Lex Nokiaa

Viestintäministeri Suvi Lindén ei taivu vasemmistopuolueiden vaatimuksiin, joiden mukaan esitys niin kutsutusta Lex Nokia -laista on vedettävä pois eduskunnan käsittelystä.

Ministeri sanoo sanomalehti Kalevalle, että nykytilanne sähköisen viestinnän tietosuojassa on huonompi kuin Lex Nokia -lakiesityksessä.

- Kovasta ryöpytyksestä huolimatta esille ei ole tullut mitään sellaista uutta, joka vaatisi hallituksen esityksen poisvetämisen, Lindén sanoo Kalevassa.

Lindén sanoo, että myös Keskusrikospoliisin (krp) vastustuksesta on annettu julkisuudessa virheellinen kuva. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo lehdessä, että lain kanssa pystyy elämään.

Lain hylkäämistä vaativat muiden muassa SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen sekä eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokuntaa johtava Matti Korhonen (vas.). Krp:n apulaispoliisipäällikkö Tero Kurenmaa sanoi viime viikolla Suomenmaa-lehdessä, että muutos antaisi yrityksille laajemmat valtuudet kuin poliisille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme