Mainos
Mainos

Ministeri Lindén peruu puheitaan

Viestintäministeri Suvi Lindén peruu jo kohua herättäneen väitteensä työntekijöiden riisumisesta.

Lindén sanoi Aamulehden haastattelussa, että työnanantajalla olisi oikeus kitkeä tietosuojarikoksia työpaikoilla muutoinkin kuin sähköpostien tunnistetietoja tarkkailemalla, jopa käskemällä työntekijää riisuutumaan.

Linden selittää lausuntoaan Aamulehdelle sillä, että hän tuli kärjistäneeksi ehkä liikaa.

- Ei tietystikään työantaja voi vaatia työntekijää riisuuntumaan. (...) Kuvailin, kärjistin, väritin ja ehkä yritin olla huumoripitoinen. Ilmeisesti sitä ei sallita, ministeri selitti toimittajille Eduskunnassa.

Hän lisäsi, että kovin värittynyttä ja kärjistynyttä on myös ollut se keskustelu, jota lakiesityksestä on julkisuudessa käyty. Linden tuskaili, että ministeriö ei ole saanut läpi omaa viestiään siitä, mikä lain sisältö ja sen vaikutukset todella ovat.

Lehtihaastattelussa Lindén puolusti Lex Nokiaa. Siinä yrityksille annetaan tietyin ehdoin oikeus tutkia työntekijöidensä sähköpostiliikenteen tunnistetietoja.

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan on syytä olla tarkkana rajauksissa siitä, mitä oikeuksia on viranomaisilla ja mitä työnantajilla.

Mitä tuli oikeastaan sanottua?

- Jos tallennat työkoneeltasi usb-tikulle, yritys saa katsoa koneesi lokitietoja. Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta. Sekin voi olla yhdenlaista valvontaa. Nämä ovat kaikki sallittuja, ministeri Suvi Lindén sanoo Aamulehdessä.

Lindénin mielestä tiukentuva valvonta on hyväksyttävää.

- Meillä laitetaan mielettömästi rahaa tuotekehitykseen ja tutkimukseen. Lääketeollisuudessa käytetään satoja miljoonia tuotekehitykseen. Kukaan ei laittaisi mitään, jos tutkimustuloksia voisi vapaasti levitellä. Yritykset pyrkivät huolehtimaan omaisuudestaan.

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne on tyrmistynyt ministeri Suvi Lindénin väitteestä, että yksittäinen työnantaja voi käskeä työntekijäänsä riisuutumaan alasti.

- Se ei ole sallittua. Ei ikinä eikä Lex Nokiankaan myötä, Rinne ärähtää Aamulehdessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme