Mainos
Mainos

Ministeri Luhtanen tahtoo pikalainat kuriin lailla

Yksi ongelmista on lainojen vuosikorko joka on usein satoja prosentteja. Pikalainojen kuriin saattamiseen tarvitaan useiden lakien tarkistamista.

Oikeusministeri Leena Luhtanen rajoittaisi puhelimella otettavien pikalainojen myöntämistä lainsäädännöllä. Aamulehden mukaan tarvittavat selvitykset ovat tekeillä, vaikka lakiesitys ei enää nykyiselle eduskunnalle ehdikään.

- Ihmisten hädänalaisuutta käytetään hyväksi, lainan korko voi nousta pilviin, eivätkä ihmiset siinä tilanteessa osaa vaatia oikeuksiaan. Se on tässä kaikessa vastenmielisintä, Luhtanen sanoo.

Puhelimella tilattavien pikalainojen yksi ongelma on niiden vuosikorko, joka on usein satoja prosentteja. Lyhyiden ja pienien lainojen vuosikorkoa ei kuitenkaan tarvitse nykylain mukaan ilmoittaa.

Pikalainoja ei saada kuriin yhtä lakia tarkistamalla. Asia koskee muun muassa elinkeinovapautta, luotonantoa ja sen markkinointia koskevaa lainsäädäntöä ja rikoslain säädöksiä kiskonnasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme