Mainos
Mainos

Ministeri: Miesopettajat estävät nuorten miesten syrjäytymistä

Nuorten miesten syrjäytymistä ehkäistään jo ala-asteella pienentämällä luokkakokoja ja kouluttamalla lisää miesopettajia. Tätä mieltä oli uusi peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) SuomiAreenan mieskeskustelussa tänään Porissa.

Peruspalveluministeri Guzenina-Richardsonin mielestä myös nainen pystyy olemaan hyvä opettaja pojille, mutta varsinkin jollakin tavalla rikkinäisten perheiden pojat kaipaavat miehen tukea ja opastusta. Ja opettajahan on pienen koululaisen idoli.

- Sitten tarvitaan pienemmän luokkakoot tarvitaan, ministeri linjasi.

Guzenina-Richardson, joka itsekin on pojan äiti, epäili, että moni syrjäytynyt nuorimies on saanut henkisiä kolhuja jo pienenä.

- Jos 8-vuotiasta poikaa torutaan luokassa esimerkiksi mielikuvituksen käytöstä, hän käpertyy, kommunikointi sulkeutuu, ministeri kertoi.

Keskustelu aiheesta "Rakasta itsesi ehjäksi, kuka ottaa vastuun miehen hyvinvoinnista?" velloi laidasta laitaan, sillä mies aiheena on jo itsessään laaja. Keskustelun järjesti SuomiAreenan tämänvuotinen pääyhteistyökumppani sosiaali- ja terveysministeri.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme