Mainos
Mainos

Ministeri Mykkänen: Ruotsin liittyminen euroon olisi Suomelle positiivista

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen kertoo Huomenta Suomen haastattelussa pitävänsä Suomen kannalta hyvänä, jos Ruotsi liittyisi euroon.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker totesi eilen, että kaikkien EU-maiden tulisi liittyä yhteisvaluutta euroon.

Mykkäsen mukaan Ruotsin liittyminen euroon olisi Suomelle myönteistä, sillä kyseessä on Suomen merkittävä kauppakumppani, ja yhteisvaluutta vähentäisi valuuttakurssien muutoksiin liittyvää riskiä.

Hän kuitenkin muistuttaa, ettei EU voi asiassa kävellä Ruotsin eduskunnan yli. Hän myös pohtii, että tulevina vuosina laajentumista tärkeämpää olisi osoittaa euron olevan vahva. Hänen mukaansa on osoitettava yhteisvaluutan selviävän esimerkiksi velkavastuistaan ja luotava euroalueelle menettelyt seuraavan finanssikriisin varalta.

Mykkänen piti Junckerin puheessa positiivisena myös etenemistavoitteita uusien vapaakauppasopimusten luomisessa esimerkiksi Japanin kanssa. Hän kuvailee vapaakaupassa etenemistä Suomelle kohtalonkysymykseksi, sillä tullien lasku mahdollistaisi paremmin pääsyn maiden markkinoille.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme