Mainos
Mainos

Ministeri Niinistö uskoo vielä sopuun Durbanissa

Ympäristöministeri Ville Niinistö (Vihr.) uskoo, että Durbanin ilmastokokouksessa voidaan vielä löytää sopu tulevasta ilmastosopimuksesta.

- Keskeiset suuret maat osoittavat selvää neuvotteluhalua. Tulin juuri 50 ministerin kokouksesta, jossa käsiteltiin puheenjohtajan kompromissiesitystä. Minulla on sellainen olo, että nyt ovat käsillä neuvottelujen ratkaisevat hetket. Kaikilla osapuolilla on selkeä pyrkimys löytää ratkaisu, kuvailee Niinistö.

Niinistö arvioi, että ratkaisu voi olla kunnianhimoinen.

- Tässä ollaan hyvinkin lähellä sopua ja se sopu voi olla kunnianhimoinen. Se ei ehkä riitä pysäyttämään ilmaston lämpenemistä kahteen asteeseen, mutta merkittävää edistystä voi tulla, jos asiat loksahtavat paikoilleen.

Durbanissa odotellaan nyt puheenjohtajan uutta sovintoesitystä. Ministeri Niinistö ei vielä halua ennakoida, voitaisiinko uusi ilmastosopimus saada aikaan vuonna 2015 kuten EU on esittänyt.

Neuvottelujen odotetaan jatkuvan pitkälle yöhön.

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu (Kymmenen uutiset 9.12.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme