Mainos
Mainos

Ministeri: Opettajille lisää oikeuksia lakia muuttamalla

Opetusministeri Jukka Gustafsson aikoo uudistaa syksyn aikana perusopetuslakia. Ministerin mukaan nykyisellään opettajien oikeudet puuttua oppilaiden käytökseen ovat liian rajattuja.

– Tarkoituksenani on valmistella tämän syksyn aikana perusopetuslakiin sen kaltaisia uudistuksia, jotka vahvistat työrauhaa sekä opettajien mahdollisuuksia puuttua työrauhaan ennaltaehkäisevästi ja käytännön tilanteissa, sanoo Gustafsson.

Muun muassa jälki-istuntokäytännöt ovat nousseet puheenaiheeksi, kun Sastamalaisen Sylvään koulun rehtori sai apulaisoikeuskanslerilta huomautuksen puututtuaan oppilaiden koulumatkalla tapahtuneeseen tupakointiin.

Unohtuuko lapsen etu?

Sylvään yläkoulun määräysten vastaisissa järjestyssäännöissä puututtiin puututtiin koululaisten tupakointiin koulumatkoilla.

Tupakasta narahtaneet oppilaat passitettiin perinteisen jälki-istunnon sijaan lukemaan tupakointiin liittyvää tietoa, kirjoittamaan kirjoitelman ja allekirjoittamaan lupaus olla polttamatta. Rehtorin mielestä lapsen etu unohtuu, jos oppilaan tekemisiin koulumatkoilla ei saa puuttua.

– Nämä tilanteet esimerkiksi koulumatkoilla ne on yhtälailla oppimistilanteita miten siellä mennään miten siellä toimia miten toimia välitunnilla. Jos ei meillä ole näihin enää mahdollisuutta puuttua niin kyllä mä sanon että koululta viedään sitten loputkin eväät toimia tässä vastuullisessa tehtävässä, sanoo Sylvään koulun rehtori Jari Andersson.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme