Mainos
Mainos

Ministeri: Painonhallintaan verokannuste

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä ehdottaa, että esimerkiksi liikuntamaksuista tai polkupyörän hankinnasta voisi saada hyvitystä verotuksessa.

Poliitikot torjuvat esityksen terveydenhoidon maksujen porrastamisesta painon mukaan.

Stakesin tutkimusprofessorin Markku Pekurinen esitti viime viikolla mallia, jonka mukaan terveydenhuollon asiakasmaksut ja sairausvakuutusmaksut olisivat kalliimpia ylipainoisille.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä ja sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen torjuvat ehdotuksen Helsingin Sanomissa. Molemmat ministerit kuitenkin puuttuisivat ylipaino-ongelmaan nykyistä tiukemmin.

Hyssälä esittää, että painonhallintaa edistettäisiin verovähennyksillä, joita voitaisiin antaa esimerkiksi polkupyörän hankinnasta tai liikuntamaksuista. Hyssälä ehdottaa, että vastaavat vähennykset otettaisiin seuraavan hallituksen ohjelmaan.

Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen taas korostaa, että lääkärin työhön pitäisi juurruttaa vahvempi paino-ongelmiin puuttumisen kulttuuri. Lisäksi koulujen makeis- ja limonadiautomaateista tulisi Haataisen mielestä luopua kokonaan.

Molemmat ministerit torjuvat ajatuksen terveydenhoidon maksujen porrastamisesta painon mukaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot