Mainos
Mainos

Ministeri patistaa naisia metsälle

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.) patistaa naisia ja nuoria harrastamaan metsästystä.

Kiviniemi sanoi Lapualla, että metsästyksen tulevaisuuden turvaaminen Suomessa on ensiarvoisen tärkeää, jotta riistakantaa voidaan hoitaa kestävästi, huolehtia liikenneturvallisuudesta ja pitää petoeläinten aiheuttamat vahingot hallinnassa.

Kiviniemi huomautti, että naisten osuus on nyt vain noin viisi prosenttia metsästäjistä. Suomessa on noin 300 000 metsästäjää, mikä on väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa, mutta joukko on ukkoutunut.

Kiviniemen mielestä on myös tiedostettava, että yhä useampi suomalainen suhtautuu metsästykseen kielteisesti. Metsästyksen merkitystä osana kestävää ja välttämätöntä riistanhoitoa ei hänen mukaansa ymmärretä, vaan ollaan vieraannuttu luonnosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot