Mainos
Mainos

Ministeri Risikko: Syöpähoitojonojen syitä seurattava

Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) ei lupaa lisärahoitusta syövänhoidossa ilmenneiden viiveiden ja lääkärivajeen korjaamiseen. Sen sijaan hän patistaa sairaanhoitopiirejä miettimään, mitä ne voivat tehdä resurssiensa puitteissa. Lisäksi hän vaatii niiltä tarkempaa seurantaa hoitojonojen syistä.

- Hoidon viivästyminen on aina huolestuttavaa. Tilanne ei kuitenkaan tullut yllätyksenä, sillä siitä saatiin tietoa jo viime kesänä, ministeri toteaa Savon Sanomissa.

Risikko on keskustellut suomalaisten syöpälääkäreiden kanssa Stakesin kyselytutkimuksesta, jossa sairaanhoitopiirien syöpäklinikoiden todettiin kärsivän hoidon viiveistä ja lääkärivajeesta. Keskusteluissa oli mukana myös edustajia Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksesta (TEO).

Sosiaali- ja terveysministeriö asettaa työryhmän valmistelemaan kansallista syövänhoidon strategiaa, jossa selvitetään sairaanhoitopiirien työnjako, yhteistyö, alan koulutus ja vakanssien mahdollinen lisätarve.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot