Mainos
Mainos

Ministeri Risikko: Viime laman säästöt eivät saa toistua kouluissa

1990-luvun laman säästöt eivät saa toistua kouluissa, sanoo peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.). Hän osallistui keskiviikkona MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman erikoislähetykseen Pahoinvoiva Suomi.

Risikko sanoo myös, että nykyinen palvelujärjestelmä on apua tarvitsevalle lapselle monimutkainen, koska erilaisia avuntarjoajia on lukuisia. Risikko kuvasi järjestelmää palapeliksi, joka lapsen on koottava.

- Tämä järjestelmä on rakennettu järjestelmän näkökulmasta, ei lapsen ja nuoren näkökulmasta, Risikko sanoo.

Hänen mukaansa "palapelin kokoaminen ei voi olla lapsen tehtävä".

Valtio ei voi seurata, mihin kunnat käyttävät valtionosuudet, koska niitä ei enää korvamerkitä, Risikko sanoo.

Opetusryhmien kokoja ja esimerkiksi kouluterveydenhuollon järjestämistä aiotaan Risikon mukaan vastedes säännellä asetuksin. Niitä kuntien on noudatettava.

Ammattilaiset kaipaavat yhteisöllisyyttä

45 minuuttia -ohjelmassa niin ikään vierailleet espoolaisen Auroran koulun rehtori Martti Hellström ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen kaipaavat kouluihin yhteisöllisyyttä.

He arvioivat, että opettajien ja oppilaiden yhteiset projektit vähentävät kiusaamista ja parantavat ilmapiiriä kouluissa. Rehtori Hellström kertoi, että hänen koulussaan on saatu hyviä kokemuksia opettajien ja oppilaiden yhteisistä bänditoiminnoista.

Hellström sanoi, että nykykoulussa nuoret on jätetty ikään kuin kasvattamaan toisiaan: kiusaamisesta kertomista opettajille pidetään "vasikointina". Tähän yhteistoiminta Hellströmin mielestä puree.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme