Mainos
Mainos

Ministeri Saarikko: Lähisuhdeväkivallan kustannukset arvioidaan – aiemmat arviot kymmeniä miljoonia

Lähisuhdeväkivallan aiheuttamat kustannukset tullaan arvioimaan, kertoo tasa-arvoasioista vastaava ministeri Annika Saarikko.

Arvio tulee olemaan yksi osa Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan 100 tasa-arvotekoa -hanketta.

– Inhimillinen kärsimys, joka väkivallasta aiheutuu, on tietysti suurin murhe eikä sille voi laskea hintaa. Mutta sen lisäksi naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja lähisuhdeväkivallasta aiheutuu taloudellisia kustannuksia ja meidän on tärkeää tietää millaisesta summasta puhutaan, Saarikko toteaa.


2000-luvun alussa arvioitiin, että naisiin kohdistuvan väkivallan vuoksi Suomessa syntyy noin 48 miljoonan euron välittömät kustannukset. Myöhempien tutkimusten perusteella summan on arvioitu olevan jo noin 90 miljoonaan euroon.

Nyt tehtävään tutkimukseen on varattu 100 000 euroa, ja tutkimuksen rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.

– On tärkeää arvioida uudelleen lähisuhdeväkivallasta aiheutuvat kustannukset esimerkiksi maakunta- ja sote-uudistuksia varten, sillä tämä auttaa paremmin arvioimaan ennaltaehkäisevien palvelujen ja uhrien auttamiseen tarkoitettujen palvelujen kehittämistä ja rahoituksen suuruutta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme