Mainos
Mainos

Ministeri: Tietovuoto oli meille opetus

Liikenne- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sdp) pitää viikonlopun tietovuotoa opetuksena suomalaisille siitä, että kaikkien on huolehdittava tietoturvasta entistä paremmin.

– On oleellista, että ymmärretään, että tietomurrot ovat tulleet jäädäkseen. Emme halua niiden tapahtuvan ja siksi tietoturvatason on oltava korkea. Tämä voidaan ottaa opetuksena siitä, millainen tietoturvataso pitää olla.

Kiurun mukaan etenkin niiden yritysten, joilla on hallussaan arkaluonteisia tietoja, on parannettava tietoturvatasoaan.

– Pitää olla tarkkana, että yrityksissä pitää olla varmuus siitä, että kaikilla niillä jotka tarkastelevat salaisia tai ainakin herkkiä tietoja, tiedot ovat vain heidän käsissä. Myös yritysten järjestelmien pitää olla sellaisia, ettei tällaisille murroille tarjota mahdollisuuksia. Nyt suoja on ollut alhainen tai vähintäänkin kohtuullisen matala.

Kiurun mukaan lainsäädäntöä saatetaan muuttaa siten, että yritysten on ilmoitettava tietomurron kohteelle tapahtuneesta.

– Ennenkin on tapahtunut tietoturvaloukkauksia, mittakaavaltaan tämä on niin iso, että joudumme pysähtymään ja arvioimaan nykyistä lainsäädäntöä. Etenkin yritysten ilmoitusvelvollisuutta murron kohteille ja sitä, kuinka paljon sitä pitäisi lisätä, tulisi pohtia. Tässä on paljon opittavaa ja meidän on keskityttävä siihen, miten voimme ehkäistä tällaisia tapahtumia tulevaisuudessa.

(MTV3)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme