Mainos
Mainos

Ministeri: Valtion rahaa kunnille ambulanssikyyteihin

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin mukaan on tärkeää turvata tällaiset erityispalvelut, kuten ensihoito, valtionosuuksilla. Ministeri haluaa, että ensihoidon tarpeet huomioidaan valtionosuusjärjestelmää uudistettaessa.

– Olen hyvin huolissani siitä, otetaanko kunnissa ihan vakavasti ne ohjeistukset ja lait, jotka koskevat ensihoidon järjestämistä. Terveydenhoitolailla pyrittiin laadukkaaseen ja tasapuoliseen ensihoitoon. Valitettavasti nyt tällä hetkellä näyttää siltä, että meillä on vielä matkaa siihen, että tämä toteutuisi kaikkialla, ministeri toteaa .

Guzenina-Richardson painottaa, että kyse on kansalaisten henkeä uhkaavista tilanteista, kun ambulanssia tarvitaan. Terveydenhoitolain ohjeet ovat selkeät, miten kansalaisten turvallisuus on taattava.

Ministeriön selvitysmiehet lähtevät ensi viikolla sairaanhoitopiireihin selvittämään, miten ensihoito on järjestetty.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot