Mainos
Mainos

Ministeri Vehviläinen: Kittilän kunta poikkeuksellisessa hallinnollisessa kriisissä

Kuntaministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan Kittilän kunta on poikkeuksellisessa hallinnollisessa kriisissä. Hän kuitenkin uskoo, että päätöksenteon uskottavuus voidaan vielä palauttaa, jos Kittilä ottaa valtiovarainministeriön asettaman selvitysryhmän ohjeet vakavasti ja noudattaa niitä.

Vehviläisen mukaan valtiovarainministeriö ei ota tässä vaiheessa kantaa ministeriön mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin, jos Kittilä ei noudata ohjeistusta.

Selvitysryhmä ehdotti tiistaina muun muassa, että syytteessä olevat luottamushenkilöt pidätetään luottamustoimistaan oikeusprosessiensa ajaksi. Vehviläinen pitää ehdotuksia asianmukaisina.

– Käsitykseni mukaan selvitysryhmän esitykset muodostavat polun, jolla päätöksenteon uskottavuus voidaan palauttaa. Päätöksenteon uskottavuuden ja luottamuksen takaisin rakentaminen edellyttää pitkäaikaista sitoutumista sekä luottamushenkilöiltä että viranhaltijaorganisaatiolta, Vehviläinen kommentoi tiedotteessaan.

Hän ei antanut asiasta haastattelua STT:lle.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot