Mainos
Mainos

Ministerien tv-luvat kunnossa

Viestintävirasto on linjannut, että tiedon tv-ilmoituksen voimassaolosta saa luovuttaa. Sen sijaan tiedot maksujen mahdollisista viivästyksistä ja tv:n maksuttomasta katselusta ovat salassa pidettäviä.

Viestintäviraston antaman selvityksen mukaan kaikilla ministereillä on voimassaoleva tv-lupa. Kaikilla ministereillä tai heidän puolisoillaan on ollut tv-lupa jo runsaasti ennen ministeriaikoja.

Viraston linjauksen mukaan tv:n käyttäjärekisteristä voidaan luovuttaa tieto siitä, onko henkilöllä voimassaoleva tv-ilmoitus, milloin se on tehty ja onko ilmoituksen voimassaolo päättynyt.

Sen sijaan tiedot ihmisten maksukäyttäytymisestä ja mahdollisista maksuviivästyksistä ovat salassa pidettäviä. Myös tiedot mahdollisesta tv:n ilmoituksettomasta käytöstä ja sen seuraamuksista ovat salaisia.

Viime viikolla STT tiedusteli tv-lupatietoja viestintävirastosta julkisuuslakiin vedoten. Virastosta ilmoitettiin tuolloin puhelimessa, että tietoja annetaan vain viranomaisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme