Mainos
Mainos

Ministerille pyyhkeitä sikafarmareilta

Maatalousyrittäjät raivostuivat eläinkohusta ja maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan lausunnosta

Eläinkohu kaikkine maininkeineen on hermostuttanut lihantuottajat, nyt myös maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan lausunnot kuohuttavat maatilallisia. Ministeri suositteli maatalousyrittäjille tänään eläinsuojelukoulutusta, mikä oli monille viimeinen pisara.

Sikafarmari Hannu Koivisto kertoo ihmisten vieraantumisesta kotieläintuotannosta ja muistuttaa, että kuollut eläin ei ole eläinrääkkäyksen merkki. Sinänsä eläinsuojeluammattilaisten raportti rikkeistä ei hämmästytä tilallista.

-Niitä sattuu aivan varmasti kun ihmiset vain tätä työtä tekevät, mutta yleinen näkemys on aivan varmasti se, että eläimiä hoidetaan hyvin, Koivisto vakuuttaa.

Sikatilojen heikentynyt kannattavuus ja rääkkäyspuheet ovat saaneet monet farmarit pohtimaan jo alanvaihtoa.

-Ympäristön tuottamat paineet ovat todella kovia, joten olen joutunut ottamaan lusikan kauniiseen käteen ja miettimään että kauanko tätä voidaan tehdä. Me olemme hieman alakynnessä tässä koko myllytyksessä ja koko tässä yhteiskunnas tällä hetkellä, Koivisto sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme