Mainos
Mainos

Ministeriö ei puutu ryöstöjen vapaaseen valmisteluun

Liedon arvokuljetusryöstöä yrittäneet oltaisiin voitu napata jo kaksi kuukautta sitten, mikäli Suomen laki olisi antanut siihen mahdollisuuden.

Oikeusministeriö ei ainakaan toistaiseksi puutu siihen, että Suomen lain mukaan vakavaa rikosta kuten törkeää ryöstöä tai murhaa saa valmistella ilman rangaistusta.

Poliisi ei voinut pysäyttää Liedon arvokuljetusryöstöä yrittänyttä liigaa, ennen kuin epäillyt hankkivat aseistuksen ja yrittivät iskeä.

Poliisin mielestä tilanteessa olisi voitu menettää ihmishenkiä. Jos Suomen laki antaisi mahdollisuuden, liiga olisi voitu napata jo kaksi kuukautta sitten. Tuolloin epäillyt vielä valmistelivat iskua ja harjoittelivat.

- Täytyy sanoa, että poliisimiehen sydämestä oikein ottaa tämä asia. Olisimme voineet keskeyttää teon siinä vaiheessa, kun valmistelu oli selvästi täyttynyt, sanoo rikostarkastaja Teijo Ristola Turun KRP:stä.

Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) mukaan ministeriöllä on tällä hetkellä paljon kiireisempiä tehtäviä kuin rikoksen valmistelupykälän miettiminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme