Mainos
Mainos

Ministeriö esittää lisärahaa rekkakaistalle

Eduskunnan käsittelyssä olevassa lisätalousarviossa on jo ehdotus jonotuskaistan rakentamisesta Virojoelta Vaalimaalle.

Liikenne- ja viestintäministeriö haluaa rahaa yhtenäisen rekkojen jonotuskaistan rakentamiseksi Vaalimaan ja Haminan välille. Ministeriö esittää ensi vuoden budjettiin 2,5 miljoonan euron lisäystä, jolla voidaan rakentaa kaista Haminasta Virojoen länsipuolelle.

Eduskunnan käsittelyssä olevassa lisätalousarviossa on jo ehdotus jonotuskaistan rakentamisesta Virojoelta Vaalimaalle. Jos rahat löytyvät, tulee yhtenäisen jonotuskaistan pituudeksi 40 kilometriä. Kaistatyöt pitäisi aloittaa jo ensi keväänä.

Ensi vuoden talousarvioesityksessä on myös ehdotus Vaalimaan raja-aseman raskaan liikenteen etäjonotusjärjestelmän rakentamiseksi.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen mielestä Vaalimaan ruuhkautumista ei voi jatkuvasti siirtää muiden rajanylityspaikkojen huoleksi. Hän painottaa, että lopullinen ratkaisu liikenneongelmiin löytyy Suomen ja Venäjän yhteistyöllä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot