Mainos
Mainos

Ministeriö haluaisi luopua Malmin lentokentästä

Liikenne- ja viestintäministeriö katsoo, että Malmin lentokentän toimintojen siirtämistä muille lentopaikoille voidaan ryhtyä suunnittelemaan. Malmin korvaaminen kokonaan uudella lentokentällä sen sijaan ei näytä mahdolliselta.

Ministeriö katsoo, että Helsingin kaupungin tehtävä on selvittää Malmilla toimivien yritysten siirtymistä muille kentille. Ympäristöministeriön puolestaan täytyisi muuttaa valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet vastaamaan tätä vaihtoehtoa. Lisäksi olisi päästävä yhteisymmärrykseen siitä, kuinka rahoitetaan ne investoinnit, joita koituu yhteisöjen siirtämisestä muille lentopaikoille. Rajavartiolaitoksen helikopteritukikohta voitaisiin siirtää Santahaminaan, mutta siitäkin tulisi kuluja.

Alkuperäiseen tavoitteeseen korvata Malmin kenttä kokonaan uudella lentokentällä ei päästä, koska riittävää rahoitusta ei järjesty. Ministeriö katsoo Helsingin kaupungin myös esittäneen liian pientä korvausta valtiolle Malmin alueen vuokraoikeudesta luopumisesta.

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä esitti tammikuussa 2001 kahdeksan vaihtoehtoa korvaavan kentän sijoituspaikaksi. Lausuntojen perusteella kärkeen nousivat Mäntsälän Hirvivaara, Riihimäen Sammalistonsuo ja Lopen Keihäsjärvi ja Räyskälä.

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasin mukaan liikenne- ja viestintäministeriö odottaa nyt ympäristöministeriön päätöstä alueidenkäyttötavoitteiden muuttamisesta ja Helsingin kaupungin selvitystä siirtymishalukkuudesta. Sen jälkeen liikenne- ja viestintäministeriö on valmis etenemään asiassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme