Mainos
Mainos

Ministeriö homeongelmista: Rakentaminen aikataulutettava kunnolla

Viime päivinä on puhuttu paljon rakennusten homeongelmista. Muun muassa rakennusvalvontavirasto on sanonut, että rakennustyömaiden kosteussuojat ovat monesti puutteellisia.

Rakennushankkeeseen ryhtyvän on ympäristöministeriön yli-insinööri Katja Outisen mielestä katsottava kokonaisuutta.

– Huomiota pitäisi kiinnittää suunnitteluun ja rakennustyön toteutukseen eli aikataulutukseen. Rakentamiselle on syytä varata riittävästi aikaa, samoin rakenteiden kuivumiselle, Outinen sanoo.

Kaiken kaikkiaan jopa puolet Suomen rakennuksista kärsii vakavista kosteusvaurioista. Homeongelmat ovat erityisen yleisiä kouiluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa.

Koulujen ja päiväkotien osalta korjausvastuu on kunnilla.

– On valitettavaa, että kunnilla ei rahan suhteen ole mahdollisuutta ryhtyä heti korjaamaan. Ympäristöministeriössä on käynnissä kosteus- ja hometalkoot -toimenpideohjelma, jossa toteutetaan ja kehitetään erilaisia hankkeita, joiden avulla pyritään parantamaan tätä rakentamisen laatua. Samalla pyritään siihen, että päiväkodit ja koulut saadaan korjattua mahdollisimman pian, Outinen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot