Mainos
Mainos

Ministeriö keskeyttää lohenkalastuksen

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt keskeyttää suomalaisten kalastusalusten harjoittaman lohenkalastuksen varsinaisella Itämerellä ja Pohjanlahdella lohikiintiön täyttyessä. Lohenkalastus kielletään marraskuun 21. päivän ja joulukuun viimeisen päivän välisenä aikana ns. ICES-osa-alueilla 22-31, jotka käsittävät Itämeren pääaltaan ja Pohjanlahden.

Kiintiön koko oli tänä vuonna tällä alueella 114 070 lohta. Lohikiintiöstä oli ministeriön mukaan kalastettu syyskuun loppuun mennessä noin 90 prosenttia eli noin 100 000 lohta.
-Myös turskan osalta Suomen pääaltaan 2 260 tonnin kiintiö päättyy lähiaikoina, ministeriöstä kerrotaan.

Suomenlahdella jatkoa

Lohenkalastus voi jatkua edelleen Suomenlahdella, jossa Suomella on oma noin 97 000 lohen kiintiö. Siitä oli kalastettu elokuun loppuun mennessä vasta noin 40 prosenttia.

Lohenkalastus on toistaiseksi mahdollista myös Viron ja Latvian talousvyöhykkeillä, joissa Suomella on pienet lohikiintiöt. Suomen liityttyä EU:n jäseneksi kalastuskiintiöiden seuranta tehostui unionin yhteisen kalastuspolitiikan vuoksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme