Mainos
Mainos

Ministeriö: Lääkealan keskus Kuopioon

Sosiaali- ja terveysministeriö esittää uuden lääkealan keskuksen sijoittamista Kuopioon.

Uuden keskuksen sijoituspaikasta on kiistelty. Lääkealan keskusta tavoitellut Oulun kaupunki on esimerkiksi arvostellut sijoittamisselvitystä puutteelliseksi.

Nykyisen Lääkelaitoksen henkilökunta vastustaa siirtoa ja toivoo, että Alueellistamisen koordinaatioryhmä ei huomisessa kokouksessaan puoltaisi ministeriön esitystä.

- Toivon, että alueellistaminen siirrettäisiin valtioneuvoston käsiteltäväksi ja että ryhmä olisi sen verran kriittinen ministeriön esitystä kohtaan, että se ei menisi eteenpäin pelkästään ministeriön päätöksellä, sanoo Lääkelaitoksen pääluottamusmies, erikoistutkija Sirkku Saarela.

Lääkehuollon hallinnon uudelleen organisointi merkitsee sitä, että Helsingissä sijaitsevat Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohto lakkautetaan.

Pakettiin kuuluu myös Terveydenhuollon oikeusturvakeskus, Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus ja joitakin osia Stakesin ja Kansanterveyslaitoksen tehtävistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme