Mainos
Mainos

Ministeriö: Matkailu alueellisesti merkittävä elinkeino

Kauppa- ja teollisuusministeriön mukaan ulkomaisista matkailijoista hyötyvät eniten Uusimaa, Ahvenanmaa ja Varsinais-Suomi.

Matkailu on Suomessa alueellisesti merkittävä elinkeino, kertoo kauppa- ja teollisuusministeriön tuore raportti.

Matkailun myönteiset vaikutukset esimerkiksi työllisyyteen keskittyvät kuitenkin tiiviimmin asutuille seuduille. Vain Uudellamaalla, Lapissa, Kainuussa, Ahvenanmaalla ja Etelä-Savossa matkailun osuus bruttokansantuotteesta ylittää maan keskiarvon eli 2,3 prosenttia.

Majoitusliikkeissä yöpyneitä ulkomaalaisia matkailijoita on eniten Uudellamaalla, Lapissa ja Ahvenanmaalla. Uusimaa nielee reilusti yli puolet koko Suomen ulkomaalaisten matkailijoiden kulutuksesta. Ilmiötä selittää se, että enemmistö Suomeen saapuvista ulkomaisista matkustajista saapuu Helsinkiin joko lentäen tai laivalla.

Myös Ahvenanmaa ja Varsinais-Suomi hyötyvät laivaliikenteen tuomista matkailijoista. Matkailijat kuluttavat reilummin myös vahvoilla matkailualueilla Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Kotimainen työmatkailu on keskittynyt kasvukeskuksiin, mutta vapaa-ajan matkailu on jakaantunut tasaisemmin. Samat maakunnat menestyivät kuitenkin sekä koti- että ulkomaisten matkailijoiden houkuttelussa. KTM:n mukaan kansantaloudellisesti kannattavinta olisi se, että ulkomainen matkailu lisääntyisi.

Tuore raportti perustuu viime ja tänä vuonna toteutettuun alueelliseen matkailutilinpidon kehittämis- ja tuottamishankkeeseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme