Mainos
Mainos

Ministeriö miettii uusia rajoituksia yliopisto-opiskelulle

Epävirallisisissa pohdinnoissa on esitetty oikeutta vain yhteen ilmaiseen maisterintutkintoon.

Opetusministeriössä mietitään yliopistossa opiskelemisen rajoittamista niin, että jokaisella olisi oikeus vain yhteen ilmaiseen maisterintutkintoon, kertoo tämän päivän Aamulehti. Yliopistoyksikön päällikön Markku Mattilan mukaan pohdinnat ovat olleet epävirallisia.

Kaksinkertaisten maisterien määrä on lehden mukaan ollut kasvussa jo vuosia, vaikka tarkkoja lukuja asiasta ei ole. Markku Mattilan mukaan nykymalli on epäreilu, koska maisterit ja tuoreet ylioppilaat istutetaan rinnakkain samoihin pääsykokeisiin. Vain kolmannes uusista yliopisto-opiskelijoista on tuoreita ylioppilaita, vaikka ministeriön tavoite on 55 prosenttia.

Opetusministeri Antti Kalliomäki (sd.) ei ole kommentoinut ministeriön aikeita maisterintutkinnoista.

Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelujen päällikön Jukka Mäkisen mukaan kaksinkertaisten maistereiden määrän lisääntymisen taustalla on huonontunut työtilanne.

- Moni pitää toisen tutkinnon aloittamista jopa turvallisempana vaihtoehtona kuin töiden aloittamista. Moni ei uskalla edes hakea töitä tosissaan, koska pelkää joutuvansa pätkätyökierteeseen, Mäkinen kertoo.

(MTV3-STT)

STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme