Mainos
Mainos

Ministeriö: Olemme huolissamme potilasturvallisuudesta

STM pelkää että toteutuessaan hoitajien työtaistelu vaarantaa potilaiden turvallisuuden. Työtaistelun sovittelua jatketaan jälleen huomenna.

Sosiaali- ja terveysministeriön arvion mukaan Tehyn mahdolliset joukkoirtisanoutumiset vaarantavat potilasturvallisuutta vakavasti sairaaloissa. Irtisanoutuvia on erityisesti yliopistosairaaloissa.

-Jos irtisanoutumismäärät ovat sellaiset kuin Tehy on kertonut, työtaistelutoimet kohdistuvat eri puolilla Suomea kriittisiin toimintoihin. Näitä ovat esimerkiksi synnytykset, apulaisosastopäällikkö Marja-Liisa Partanen sanoo.

Ministeriöllä ei ole vielä lopullista tietoa irtisanoutuvien tehyläisten määrästä.

Ministeriö on analysoinut lääninhallitusten toimittamia tietoja sairaanhoitopiireistä ja hoitopaikoista. Partanen toteaa, että osa puuttuvista tiedoista saadaan huomenna, jolloin ministeriö kertoo asiasta tarkemmin. Ministeriön virkamiesryhmän tehtävänä on pohtia, miten potilasturvallisuus taataan.

Työmarkkinakiistan sovittelu jatkuu huomenna.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 23.10.2007)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot